In dit artikel kun je 31 redenen lezen waarom het vissen met een beperking op een forellenvijver zeer toegankelijk is en bovendien super leuk om te doen!

De ideale buitenactiviteit. Mocht je het nog nooit gevist (op forel) hebben, dan vertel ik je waarom je dit zeker eens beleefd moet hebben. Het is echt een AVONTUUR om mee te maken. Succes!

Prachtig initiatief om vissers met een beperking een super dag uit te geven. Wie doet er mee op zaterdag 26/09/2015 met de forelvisbuddies bij Toms Creek? Klik hier om je aan te melden >>

Vissen-met-een-beperking-31-redenen

Vissen met een beperking op een forellenvijver? De #31 Redenen waarom!

 1. Vissen op forel is zeer toegankelijk, vrij snel door iedereen te leren en je vangt vrijwel altijd meteen een forel.
 2. De forellenvijvers zijn rolstoel-toegankelijk.
 3. De forellenvijvers hebben een veel gevallen een invalidentoilet. Voor de visdagen van de Forelvisbuddies kiezen we alleen locaties uit die een invalidentoilet hebben.
 4. Sportvissen en forelvissen is een van de meest toegankelijke buitensporten. Vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd, inkomen of zelfs fysieke gesteldheid, kan sportvissen. En de sport is ook al lang niet meer ‘alleen voor mannen’.
 5. Iedereen weet dat het eten van vis gezond is en bij dat aspect willen we niet te lang stil blijven staan. Wat dat betreft is het goed dat we vissen op forel. De forel die wij vangen moet mee naar huis. Daar wordt die vaak gegeten en krijgen we onze portie nutrition binnen. Wetenschappelijk is het ook bewezen dat de Japanners langer leven omdat zij veel vis, groenten en rijst eten. Japanse vrouwen worden gemiddeld het oudst van de wereld. Mannen worden er ook ouder en leven gelukkiger. Dus… Eet de gevangen forel.Forelvisbuddies_visdag15
 6. Sportvissen houdt je fysiek fit, het voorkomt stress, vermindert klachten die bij het posttraumatische stressstoornis (PTSS) horen en ‘unplugt’ je even van de digitale wereld waarin je altijd bereikbaar bent.
 7. Als we even het voorbeeld van Amerika nemen; Amerika telt zo’n 46 miljoen sportvissers en 33 procent is vrouw. Dat zijn er meer dan vijftien miljoen. Het aantal van hen zal alleen nog maar groeien. Sommigen krijgen het vissen met de paplepel ingegoten en anderen gaan op latere leeftijd voor de eerste keer vissen en raken besmet met het sportvisvirus.
 8. Nederland telt naar schatting 150.00 mensen die vissen op forel. Dat mogen er gerust meer worden.
 9. Je hoeft zelf geen hengel te hebben, want die kun je huren voor een gering bedrag bij de visvijver. De kosten bedragen ± euro 5,- In het geval van de visdag voor Forelvisbuddies op 9 mei 2015 is dit gratis voor u.
 10. Ook aas is verkrijgbaar bij de visvijver. Voordeel hiervan is dat u meteen het geschikte aas heeft voor het vangen van de forellen. Het aas wat verkrijgbaar is is o.a.; meelwormen, maden, powerbait en vaak ook nog andere aassoorten.
 11. Tijdens de visdag krijgt u een forelvisbuddy. Deze begeleid u in het vissen. U hoeft dus nog geen enkele kennis te hebben van vissen. De Forelvisbuddy wijst u de weg.Forelvisbuddies_visdag7
 12. Tom Heyman vist vanuit zijn rolstoel en laat zien dat vissen met een beperking goed mogelijk is: Bekijk hier de video “Tom Heyman vist vanuit zijn rolstoel op forel”:
  Bron: http://youtu.be/IwKsVlNCtOs
 1. Henk van den Eijnden gebruikt eigen gebouwd viskarretje als rolstoel. Lees hier het artikel over Henk.
 2. De forel smaakt heerlijk. Je kunt hem laten schoonmaken. Vraag het gewoon even aan een medevisser. Die helpt je meestal graag. De meeste vijvers willen u ook graag helpen bij het schoonmaken van de forel. Vragende mensen zijn te helpen.
 3. Ook gerookte forel is vaak bij de visvijvers verkrijgbaar. Bij sommige vijvers kun je de verse forel inruilen voor gerookte forel. Niet te versmaden. Bij Heioord gaat dat niet, maar kunt u de gerookte forel wel kopen.
 4. Bijna alle forelvijvers beschikken over een kantine/restaurant en daar kun je je natje en droogje krijgen. Voor een sanitaire stop zijn er dus vaak invalidentoiletten aanwezig.
 5. Wat meestal niet aanwezig is op de buitenwateren, heeft een forellenvijver veelal wel en dat is een gezellig terras. Perfect om tussendoor, bij goed weer, even bij te komen en achteraf de sterke verhalen uit te wisselen met je vismaatje over de vangst van de dag.
 6. Een forellenvijver biedt dus alles wat je nodig hebt, van ‘natje tot droogje’
 7. Vissen op forel is actie. De forel is een roofvis dus die biedt veel sport. Het is heel spannend om de dobber te zien ondergaan en dan die dril … Je moet het beslist meegemaakt hebben!Forelvisbuddies_visdag4
 8. Tips voor het vangen van forel zijn er voldoende op deforelvisser.com. Kijk maar eens in deze rubriek: “Forelvistips”.
 9. Welk aas het beste werkt bij het vissen op forel en hoe je dit het beste op de haak kunt bevestigen, kun je ook allemaal terug lezen op Deforelvisser.com. Kijk hiervoor maar eens in de rubriek: “Favoriete Aassoorten”.Forelvisbuddies_visdag16
 10. Nog een reden waarom forelvissen zo’n leuke bezigheid is, ook voor mensen met een beperking is; De vissers die gaan vissen bij een forellenvijver zijn veelal erg sociaal. Ze babbelen graag met de mede-vissers, wisselen dan tips uit en maken vrienden langs de waterkant. Voel je je eenzaam, en wie heeft dat niet van tijd tot tijd, dan is het heerlijk om even bij te komen aan het water en een gezellig onderonsje te hebben met je medevissers. Je bent er even uit en komt op andere gedachten. Dat doet goed!
  visen op forel is sociaal en gezellig met vrienden
 11. De vijvereigenaren en het personeel staan jullie graag te woord met raad en daad. Heb je vragen, dan stel ze gewoon aan hun.
 12. Vissen op forel is een activiteit die je het gehele jaar door kan beoefenen, ook ’s winters. Ieder seizoen heeft zijn eigen specifieke karakter, maar in elk seizoen kun je forellen vangen.
 13. Er zijn vele locaties in heel Nederland en ook België waar je kunt vissen op forel. Ik heb ze allemaal overzichtelijk in kaart gebracht. Op deze pagina “Lokaties van Forellenvijvers en Vliegvisvijvers” zie het overzicht op een Google-kaart.
 14. Naast vissen op forel zijn er ook visvijvers waar er zalmforellen worden uitgezet. Er zijn ook vijvers waar er zelfs hele andere soorten vis worden uitgezet zoals; steuren, karpers en (veelal in de zomermaanden) ook meervallen. Er is dus genoeg te beleven op de forellenvijvers. Je leest het allemaal op de bovengenoemde pagina “lokaties”.Forelvisbuddies_visdag10
 15. Forellenvijvers liggen veelal in een prachtige natuur. Het is puur genieten van de omgeving, de vogels, de bloemen en planten. Dat is voor iedereen een heerlijk dagje uit. Vaak gaat de man vissen en leest de vrouw een boek of geniet gewoon van de rust.
 16. Dat geldt dus absoluut niet voor mij. Nee, geef mij maar een hengel en laat me vissen. Dan ben ik in mijn element. Ja, er zijn ook heel veel vrouwen die hun ‘mannetje’ staan in deze viswereld en vissen kunnen ze als de beste J
 17. Tot slot nog een waarschuwing: Pas op, want je kunt “bevangen worden door het forelvisvirus”, net zo als ik! Daar kom je dus nooit meer vanaf. Ik heb het al meer dan 25 jaar en “I love it!!!!
 18. Waarom zou je vissen op forel mét een beperking niet eens uitproberen? Ik zie eigenlijk geen reden!
 19. Conclusie: Vissen met een beperking, ik zeg “gewoon DOEN!” Geef je meteen op voor de eerst volgende Visdag van Forelvisbuddies: https://www.forelvisbuddies.nl/aanmelden/

 

P.s. Wil graag een Gratis e-book met “De beste Vistips voor het Vissen op Forel” ontvangen? Dan kun je deze downloaden via Deforelvisser.com. Mis dit niet!  … Check meteen http://deforelvisser.com

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel dan kun je een bericht achterlaten onder dit artikel.

Hopelijk tot ziens op de eerst volgende visdag van de Forelvisbuddies. Ik heb er zin !

Groetjes,

Chantal Hermkens

Forelvisbuddies

Chantal_Hermkens_deforelvisser

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: