Groene Sluis; Het is vrijdag 12 februari 2016. Uiterst nieuwsgierig ga ik opgewekt naar de Zuiveringweg 83. Daar bevindt zich de Groene Sluis, een kringloopwinkel in Lelystad. Een kringloopwinkel die de winst omzet naar bijdragen voor goede doelen, zoals dat in het beleid van deze kringloopwinkel is opgenomen. Al enkele jaren geeft dit bedrijf geld weg aan goede doelen in Lelystad. Wat doen wij daar dan?

Flinke donatie Groene Sluis aan Forelvisbuddies

De voorbereiding

In het kort: Tom Bremer van Tom’s Creek heeft, ook namens de Forelvisbuddies, een verzoek ingediend om voor een bijdrage in aanmerking te komen. De Groene Sluis vond dit zo’n goed initiatief dat wij werden uitgekozen als mede begunstigde. Helaas kon Tom niet aanwezig zijn bij de bekendmaking en dus was het aan mij de eer om beide organisaties te vertegenwoordigen. Aldus op de bewuste vrijdag toog ik naar de kringloopwinkel om aam te horen wat men aan ons zou doneren.

Uitnodiging De Groene Sluis

De uitnodiging sprak van een deel van het gevraagde bedrag. Er was om € 1200,00 gevraagd en een deel zou dus worden gedoneerd. De winkel was bomvol. Pers en tv waren aanwezig. En ik had de eer om bij de burgemeester, mevr. Horselenberg te mogen plaatsnemen.

Na een optreden van de band Flevum, een soort Jostiband maar dan met Ledystedelingen, kon de bekendmaking beginnen. Wat hebben deze mensen toch plezier in het maken van muziek. Zeer fanatiek bespeelden ze hun instrument. Een genot om te zien.

Bekendmaking van bijdrage Forelvisbuddies

De eigenaresse riep vervolgens een tiental personen naar voren die naar bleek bedragen tot € 750,00 toebedeeld kregen. Wij zaten daar niet bij.

Niet meteen aan het hoogste bedrag denkende, ging ervan uit dat we misschien wel duizend euro zouden krijgen. Maar ook daar werd onze naam niet genoemd. De bedragen stegen alleen maar. En dan wordt mijn naam geroepen met het verzoek naar voren te komen. Er worden vragen gesteld. Wat was de opzet van het doel, hoe is de samenwerking tot stand gekomen en hoe is het idee ontstaan? Ik had wat uit te leggen. Ik vertelde de geschiedenis van de Forelvisbuddies en hoe het idee van Chantal werd uitgewerkt. Hoe we bij Tom waren beland en waarom we dit deden. Dolenthousiast vertelde ik wat er zo’n dag gebeurd en hoe blij we zijn met de medewerking van Tom en zijn crew.

Forelvisbuddie Visdag

Officiële Uitreiking

Dan komt er een oude lp tevoorschijn. En op die lp zat een wikkel die afgeschermd van het publiek werd getoond. Daarop stond een passende titel; Vissers van mensen.

Uitreiking €1200,- aan Forelvisbuddies

Jullie hebben een behoorlijk bedrag gevraagd, werd er geopperd. Ik zweeg. Ik bleef maar kijken naar die lp. Wat hadden ze voor ons in gereserveerd? De mensen die over de doelen moesten oordelen vonden dat dit idee veel mensen met een beperking een heerlijke dag bezorgde en dat dit het volledige bedrag waard was. De lp werd omgekeerd en dolblij zag ik dat er € 1200,00 op stond. De aanwezigen gaven ons een warm applaus en ik nam de lp in ontvangst.

Uitreiking €1200,- De Groene Sluis Fonds Forelvisbuddies1 Uitreiking €1200,- De Groene Sluis Fonds Forelvisbuddies1Uitreiking €1200,- De Groene Sluis Fonds Forelvisbuddies1

Elk jaar werd er een beetje meer gedoneerd en het resultaat van 2015 kwam uiteindelijk op een winst van € 40.000,00 en werd verdeeld onder 25 goede doelen.

Website De Groene Sluis: http://degroenesluis.nl

Stichting De Groene Sluis Fonds

Woordje van Dank

Graag wil ik Tom Bremer danken voor zijn inzet om dit initiatief te nemen.

We gaan weer aan de slag om mensen met een beperking aan de vijvers te krijgen in 2016. Met lagere inleg per buddie moeten het weer een fantastische dagen worden.

Forelvisbuddies gezocht!

Forelvisbuddie Visdag

We zijn nog op zoek naar enkele forelvisbuddies die die dag een visser met een beperking willen begeleiden bij het vissen. U hoeft alleen te assisteren bij het vissen, geen zorg te verlenen. Daar hebben we aparte zorgverleners voor. De kosten bedragen slechts € 15,-.
Meld u NU aan via dit formulier: https://www.forelvisbuddies.nl/aanmelden/
Alvast bedankt en hopelijk tot 9 juli in Lelystad!

Ger Gilissen

Commissielid.

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: