Forelvisbuddies_visdag

Toen we vorig jaar op het idee kwamen om een visdag te organiseren voor mindervaliden, hadden we wat bedenkingen. Zou dat wel lukken en hoe zouden we dat financieren? Al gauw werd het idee geboren van de visbuddy. Een valide die betaald om samen met een mindervalide een heerlijke (vis)dag te beleven. Nu dat was opgelost zaten we nog met de vraag wie daarvoor in aanmerking zou komen. Wat was de aard van de invaliditeit? Beperken we ons tot de lichtste vorm en alleen rolstoelers?

Forelvisbuddies_visdag3Forelvisbuddies_visdag2Forelvisbuddies_visdag1

Onwetendheid aangevuld met een lichte vrees werd besloten om alleen rolstoelers toe te laten om te kijken hoe dat zou gaan. Bij een eventuele volgende keer konden we dan uitbreiden. In die discussie werd besloten om contact te zoeken met de Stichting vissen met een beperking. Erik Romp was direct enthousiast over dit idee en zou het binnen het bestuur bespreken. In eerste instantie werd er gereserveerd op gereageerd. Met name het onderscheid wat wij wilden invoeren viel verkeerd. Begrijpelijk.

Forelvisbuddies_visdag4Forelvisbuddies_visdag5

Erik heeft ons toen overtuigd: alle vormen zouden worden toegelaten. Daarmee werd ook de deelname van Erik en Anita Romp een feit. We hebben er geen moment spijt van want het is een fantastische dag geworden. En wat een feest was het voor de doelgroep. De weergoden waren ons gunstig gezind en in een prachtige ambiance genoten mindervaliden met vakkundige hulp van de visbuddies van een dagje forelvissen.

Forelvisbuddies_visdag6Forelvisbuddies_visdag7Forelvisbuddies_visdag8

En wat is het een feest als je al die fanatieke gezichten ziet vissen. Even waren ze vergeten dat ze een beperking hadden, even waren we allemaal doodnormale vissers die het forelvissen een warm hart toedragen. En hoewel we allemaal winnaars waren, zijn er drie die met een beker weggingen. Fred kreeg de eerste prijs met een zalmforel van maar liefst 47 cm. Erwin werd tweede met een vangst van 45,5 cm en Sjors werd derde met een vangst van 40 cm.

Forelvisbuddies_visdag9Forelvisbuddies_visdag10Forelvisbuddies_visdag11

Ik kijk er voldaan op terug en ging met een mooi gevoel terug naar huis. Volgende keer ben ik er weer bij. Waar die volgende keer is gaan we ons over beraden. Blijf ons volgen.

Forelvisbuddies_visdag12Forelvisbuddies_visdag13Forelvisbuddies_visdag14

Met dank aan alle Forelvisbuddies, Chantal Hermkens, Erik en Anita Romp, Gert, Desiree en alle medewerkers van Forellenvijver Heioord. Zonder jullie inzet was deze dag niet mogelijk geweest. Wees daar trots op.

Bekijk hier de fotogalerij van de Forelvisbuddies visdag 9 mei bij Forellenvijver Heioord in Neeritter:

Ger Gilissen; commissielid.

© Tekst & Fotografie: Ger Gilissen en Chantal Hermkens – Forelvisbuddies.nl

Logo_forelvisbuddies

Forelvisbuddies

Visdag voor vissers met een beperking en forelvisbuddies

Website: https://www.forelvisbuddies.nl
Facebook: https://www.facebook.com/groups/1537491876497543

Contactpersoon Forelvisbuddies:
Chantal Hermkens
Kastanjestraat 6,
6014EE Ittervoort
Emailadres: info@www.forelvisbuddies.nl
Telefoonnumer: 0031475568228

Commissie Forelvisbuddies:
Ger Gilissen
Andre Bos
Erik & Anita Romp (VIMEBE)
Chantal Hermkens

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: