Laatst had ik Henk van den Eijnden aan de telefoon. Henk heeft zich als een van de eerste rolstoelgebruikers opgegeven voor de visdag op 9 mei 2015. Ik had hem aan de lijn omdat er enige verwarring was opgetreden omtrent zijn viskarretje. Henk vroeg of de visdag ook voor hem bedoeld was. Wat is het geval, Henk zit al jaren in een rolstoel maar niet permanent.

Buddy_visser_met_beperking

Henk van den Eijnden samen aan het vissen met zijn Forelvisbuddy Sjef Dortmans bij Forellenvijver Bergeinde in Opoeteren Maaseik, België.

Henk: “Wel ga ik regelmatig vissen met mijn vismaatje die dan de nodige hand- en spandiensten doet om mij te kunnen laten vissen. Maar in de rolstoel vissen heb ik nog niet gedaan. Heb wel de nodige aanpassingen gemaakt om samen te kunnen vissen. Mijn viskarretje heb ik van het nodige voorzien zodat vissen goed gaat.

Beperking_aangepaste_viskar

Eigen gebouwd viskarretje. Erg handig!

Mijn vraag is nu; “kom ik ook voor deze visdag in aanmerking?” De problemen voor mij zijn, niet ver lopen, niet buigen, niet tillen, niet lang staan en bij slechtweer helpen met kleden. Ik zit al 30 jaar in een corset, door een fout van de chirurg en heb de nodige aanpassingen voor mijn hobby zelf gerealiseerd. Mijn vismaatje en ik gaan iedere week forelvissen in de vijvers in de omtrek zoals Bergeinde, Heioord, Flamingo, de Uitkomst en Het Blank Water, maar we gaan ook, als alle dingen meezitten, naar het strand vissen en hebben afgelopen week in Duitsland gevist.

“Het is nu mogelijk om met de auto tot aan het strand te rijden d.m.v. een vergunning van de gemeente Veere. De mogelijkheden zijn legio maar je moet er wel wat voor doen, parkeren aan het strand. De loopafstand is dan beperkt tot ongeveer 50 tot75 meter en dan heb ik geen rolstoel nodig. Mijn viskarretje is ook tevens mijn visstoel met rugleuning om te rusten en te vissen. Het blijkt dat met wat aanpassingen, ik de rolstoel minimaal hoef te gebruiken, dus ook bij de forelvisdag.

Forelvisduddies_Henk_viskarretje

Het enige wat ik van andere mensen te horen krijg is, dat ik een mooi en makkelijk viskarretje heb. Dus ik kan nog wel even doorgaan met opnoemen, maar ik laat het hierbij.”

Blijkbaar had ik dat viskarretje helemaal verkeerd ingeschat, maar door zijn verhaal was alles veel duidelijker geworden. Het is voor ons ook de eerste keer dat we zoiets organiseren en de commissie was op dat moment net aan het bepalen voor welke mindervalide en invalide mensen die dag precies bedoelt was. We hebben als commissie uiteindelijk besloten dat de visdag bedoelt is voor alle verstandelijk, lichamelijk of visueel beperkte mensen. Het is niet belangrijk of deze mensen wel of geen viservaring hebben, want de Forelvisbuddy zal hem of haar de hele dag begeleiden. We doen dit omdat we vinden dat forelvissen voor iedereen moet zijn, ook voor mensen met een beperking. Forelvissen is het mooiste wat er is. Die ervaring willen we niemand onthouden!

Forelvisbuddy_met_visser_beperking

Henk van den Eijnden gebruikt eigen gebouwd viskarretje als rolstoel

Inmiddels gaat Henk weer wekelijks vissen op forel. Super om te horen dat hij ondanks zijn handicap, samen met zijn vismaat, toch zo kan genieten van zijn hobby en de buitenactiviteiten. Gelukkig kijkt hij er ook naar uit om deel te mogen nemen aan de Forelvisbuddies Visdag op 9 mei 2015 bij Forellenvijver Heioord.

Nou, wij als commissie Forelvisbuddies zeker ook!

Vissen_met_een_beperking

ACTIE:

 Gun mensen met een beperking een schitterende visdag voor euro 30,- en wordt Forelvisbuddy >>

 Doe als visser met een beperking Gratis mee aan deze vis voor Forelvisbuddies op 9 mei 2015 >>

Hopelijk tot ziens op 9 mei bij Forellenvijver Heioors in Neeritter!

Forelvisbuddies.nl

Chantal Hermkens

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: