De Prijsuitreiking

Op 26 september werd de tweede visdag voor vissers met een beperking onder begeleiding van een forelvisbuddy gehouden. Wat me het meeste bij is gebleven zijn die blije gezichten van de mensen en de dankbaarheid van zowel de vissers als de buddies. Verschillende vissers kwamen iedere keer naar me toe als ze een vis gevangen hadden: “Ik heb er al 3!”, riepen ze dan vol vreugde. Of “Kom snel een foto maken, ik heb een forel gevangen!”.

IMG_4298IMG_4310

Aan het einde van de dag kwam Cor Schouten naar me toe. Hij had iets gekregen van Petra Vree en wou het niet aannemen, omdat ik de dag had georganiseerd. Ik ging naar Petra en kreeg een plastic zakje met iets erin. Toen ik het open maakte zag ik een potje met truffels en een kaart die door haar moeder zelf was gemaakt met de tekst: “Bedankt voor de leuke dag, Petra.” Ze gaf aan dat ze zo blij was dat ze deze dag mocht meemaken. “Ik heb al zo lang geen leuke dingen meer gedaan”, vertelt Petra, “en dit was een super mooie dag!” Tja, dan smelt je hart … Bedankt Petra en nog een dikke kus van mij!

Petra_Vree-cadeauIMG_4318

Die dag is er erg goed gevangen. Zo goed zelfs dat de mensen niet wisten wat ze met al die vis aan moesten. Ook is het moeilijk voor mensen in een instelling om een rauwe forel te bereiden, aangezien ze geen eigen keuken hebben. Vandaar dat het voorstel werd gedaan om de forellen om te ruilen tegen gerookte forellen. Dit werd speciaal aangeboden door Tom, iets wat normaal niet mogelijk is. En daar waren de vissers zeer blij mee. Zo konden ze toch hun gevangen forellen mee naar huis nemen. Bedankt Tom!

Rond 4 uur stopte we met vissen en was het tijd voor de prijsuitreiking. De prijzentafel was mooi gevuld. Zo waren er bekers voor de plaatsen 1, 2 en 3. 3 Visbonnen, gesponsord door Toms Creek waarvan 2 visbonnen voor de avonturenvijver en 1 voor het forelvissen. Tevens was er door een visser een mooie hengel ter beschikking gesteld en door Tom Bremer nog 2 gerookte forellen aan de prijzentafel toegevoegd. Tot slot kregen alle deelnemers en vrijwilligers een certificaat van deelname, wat door veel vissers erg gewaardeerd werd.

IMG_4269

Spannend! We hadden besloten dat niet degene zou winnen die de meeste vissen had gevangen, maar degene die de grootste forel wist te vangen. Zo maakte alle vissers kans om met de hoofdprijs naar huis te gaan. De eindstrijd was zeker spannend. Niet voor wat betreft de eerste plek want die was duidelijk; Mattie van der Tas had de kromste hengel en de grootste forel gevangen van maar liefst 46 cm. Proficiat!

IMG_0148

De tweede plaats was echter des te spannender. Er waren 3 mensen die allemaal een forel van precies 45 cm hadden gevangen, namelijk; dhr. Emo, Richard van den Berg en dhr. Boom Nu moest het totaal aantal gevangen vis uitsluitsel gaan geven. Uiteindelijk bleek Richard van den Berg, met 11 gevangen forellen de tweede plaats behaald te hebben. Dhr. Boom eindigde met 5 forellen op de derde plaats.

IMG_0144IMG_0127IMG_0140

Voor de vierde plek was er een prijs namelijk de hengel en daarvoor werd er geloot tussen alle mensen die nog een zalmforel hadden gevangen. De winnaar was Jarno van Walgraven.

IMG_0152

De troostrpijs is normaal een prijs voor mensen die niets vangen. Die waren er die dag niet. Wel waren er 2 mensen die slechts 1 forel hadden gevangen. Dat waren Dirk Janssen en Gerard Roozendaal. Zij gingen met een mooie visbon naar huis om gratis te vissen op de avonturenvijvers bij Toms Creek.

IMG_0155IMG_0158

Voor de 2 gerookte forellen werd er ook nog geloot. Petra Vree was de gelukkige winnaar.

IMG_0161

Bekijk hier een impressie van de prijsuitreiking:

Hopelijk tot een volgende keer!

Lees hier de verslagen van de visdag en bekijk de vele foto’s:

• Tweede forelvisbuddiedag bij Tom’s Creek; in een woord Geweldig! >>
• Dank aan de sponsoren van de forelvisbuddy visdag >>
• Activiteitenbegeleiding Uiterton geeft Forelvisbuddies een dikke pluim! >>
• Donatie van 100,- namens DouglasVerandas Rene ter Harmsel >>

Chantal Hermkens

© tekst en fotografie: Ger Gilissen & Chantal Hermkens – Forelvisbuddies

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: