Het maakt mij gelukkig om anderen, die minder bedeeld zijn gelukkig te maken. Niets mooier dan die glimlach op het gezicht, de stralende oogjes en zelfs vreugde sprongetjes. Daar doen we het voor. Ik zal de eerste 2 visdagen die de Forelvisbuddies georganiseerd hebben nooit vergeten. Ze staan nog vers op mijn netvlies en het maakt me iedere keer weer blij als ik eraan terug denk. Maar hoe staat het nu met de derde Forelvisbuddy visdag? Hebben we genoeg deelnemers?

Jaren geleden …

Het begon allemaal al jaren geleden. Ik zag mensen met een scoot mobiel, rollator of krukken langs de waterkant bij Forellenvijver Heioord genieten van het vissen en dacht: “daar zouden veel meer mensen met een beperking van moeten kunnen genieten!” Wat zou het fijn zijn als ik deze mensen kon uitnodigen en een middag met ze zou kunnen gaan vissen. Ze helpen bij het vissen, lekker babbelen over van alles en nog wat en ze de beste tips & trucs geven, zodat ze ook een visje vangen en ze zo een super vismiddag kunnen beleven.

Leuk zo’n idee, maar …

Leuk zo’n idee, maar hoe ga ik dat dan uitvoeren en wanneer? Wie zou me helpen hiermee? Na nog een jaar zat ik achter de computer en dacht: “What the hack”, ik gooi het idee gewoon online en zie wel wat er gebeurt. Meteen kwamen er reacties van alle kanten en hadden we een commissie van 12 mensen bij elkaar. “Top”, dacht ik. Daar is dus animo voor. Meteen maakte ik een draaiboek, gaf alle commissieleden een taak en begon het evenement te regelen. De eerste contacten met Forellenvijver Heioord werden gelegd en de visdag werd voorbereid.

Forelvisbuddy visdag bij Forellenvijver Heioord

De tegenslagen

Dan, als je net denkt lekker bezig te zijn, komen de tegenslagen. Diverse commissieleden melden zich af en het wilde ook maar niet lukken om deelnemers te vinden. Ik verstuurde nieuwsbrieven, plaatste artikelen op de website en publiceerde het op facebook, maar de inschrijvingen bleven uit. “Okay”, dacht ik, “dit heeft tijd nodig, want het is een geheel nieuw idee en mensen weten niet wat ze ervan moeten verwachten.” En dat bleek ook. Na veelvuldig met potentiele deelnemers te hebben gechat en via facebook en email te hebben gesproken kwamen dan eindelijk toch de eerste aanmeldingen binnen. Uiteindelijk hadden we in mei 2015, bij onze eerste visdag bij Heioord 23 deelnemers en het werd een geweldige vismiddag. Het verslag: https://www.forelvisbuddies.nl/eerste-visdag-forelvisbuddies-en-vissers-met-een-beperking-verslag/

Forelvisbuddy visdag bij Forellenvijver Heioord

De eerste visdag van Forelvisbuddies

Ik moet zeggen dat ik de dagen voor de eerste visdag wel wat slapeloze nachten heb gehad. Hebben we voldoende forelvisbuddies? Hebben we alles goed geregeld? Is er genoeg zorg? Wat als er iets gebeurt? Wat als het weer niet mee zit? Ik was dan ook erg blij dat na afloop van de middag bleek dat alles perfect was geregeld en we op alles goed waren voorbereid. Dan valt toch een pak van je hart. De vele complimentje die we kregen als commissie waren hartverwarmend. Daar doe je het toch voor.

Forelvisbuddy visdag bij Forellenvijver Heioord

Tweede visdag Forlvisbuddies bij Toms Creek

De tweede visdag van de Forelvisbuddies was bij Toms Creek. Een nieuwe locatie en weer een nieuwe uitdaging. De commissie was inmiddels uitgedund naar 3 personen waaronder Ger Gilissen, Desiree Gilissen en ik. Daarnaast hielp Tom Bremer van Toms Creek mee om alles in goede banen te leiden. Tom heeft ons enorm geholpen en daar zijn we zeer dankbaar voor. Die dag was het echt super weer, het kon niet beter. Er hadden zich maar liefst 44 deelnemers aangemeld, waaruit bleek dat het nieuwe idee van Forelvisbuddy Visdagen in de smaak viel en meer bekendheid had gekregen. Ook deze visdag verliep zoals het hoorde met blije gezichten, gelukkig mensen en onvergetelijke momenten. Ook die staan nog vers op mijn netvlies. Heb je het gemist? Bekijk dan hier het verslag: https://www.forelvisbuddies.nl/tweede-forelvisbuddiedag-bij-toms-creek-in-een-woord-geweldig/

Forelvisbuddy visdag bij Toms Creek

Op naar de derde visdag

Dus op naar de derde visdag. Deze is a.s. zaterdag 9 juli. Appeltje eitje dacht ik. Eind mei had ik het nieuwe evenement gepubliceerd op de website en het gedeeld op facebook en meteen kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Maar toen stokte het. Ik deelde het nog eens op facebook en via de pagina van Toms Creek, maar echt veel aanmeldingen kregen we niet binnen. “Vreemd”, dacht ik. Hoe kan dat nou? Ik vond het bijzonder pijnlijk dat er geen extra aanmeldingen binnen kwamen, aangezien we het bedrag voor de forelvisbuddy hadden terug kunnen brengen van €35,- naar slechts € 15,-. Dit door de geweldige donatie die we hebben ontvangen van Het Groene Sluis Fonds van € 1200,- voor 2 visdagen bij Toms Creek. Daarnaast hebben we nog een donatie ontvangen van René ter Harmsel namens Douglas Veranda’s van € 100,- en van Richard van den Berg namens RC Transport Almere van € 200,-. Deze zouden we dan gebruiken voor de prijzentafel. Daar zijn we dan ook zeer dankbaar voor! Alles dik voor mekaar, zou je zeggen. Maar nee …

Dilemma; te weinig forelvisbuddies

Een groot dilemma voor mij, hoe krijg ik meer forelvisbuddies zover om deel te nemen aan deze visdag? De vissers met een beperking hadden zich al massaal aangemeld en het is belangrijk dat zij ieder een Forelvisbuddy hebben. Dus nog maar eens een nieuwsbrief verstuurd. Mijn ervaring weet dat de mailbox niet altijd even goed gelezen wordt, dus hadden wellicht veel mensen de uitnodiging gemist. Of het vooruit geschoven. Ook heeft iedereen het in deze tijden zo druk dat er vaak geen tijd is voor iets anders. Gelukkig kwamen er op de nieuwsbrief nieuwe aanmeldingen binnen.

1 op 1 begeleiding is belangrijk

Ik had inmiddels de mogelijkheid tot aanmelden voor de vissers met een beperking gestopt. Het totaal staat nu op 22 deelnemers. Erg jammer want we hadden er 30 kunnen plaatsen. Ik durfde het risico echter niet aan te gaan dat er te weinig forelvisbuddies zouden zijn. Die mensen verdienen een 1 op 1 behandeling en dat is ook belangrijk. Het basis principe van de Forelvisbuddy Visdagen is dat iedereen een persoonlijke forelvisbuddy krijgt die voor hem of haar zorgt en hem of haar begeleid. Dat belangrijk voor deze mensen en dat verdienen ze in mijn ogen. Zeker in deze tijden van zorg waar alles lijkt te verloederen, wil ik deze mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Daar maken wij als commissie ons hard voor. En wie weet komt er wel een vriendschap voor het leven uit voort. Dat zou helemaal mooi zijn.

Forelvisbuddy visdag bij Toms Creek

Hoe zit het met de aanmeldingen van Forelvisbuddies?

Maar goed, ik kan er nog uren over door praten. Hoe zit het nu met de aanmeldingen. We hebben momenteel 23 vissers met een begeleiding. We hebben 19 Forelvisbuddies. Dat als ook iedereen komt. Een ander punt waar ik me altijd zorgen over maak. Okay, ik heb vertrouwen erin en ga er maar vanuit! Echter vandaag viel er een forelvisbuddy uit helaas. En dat 2 dagen voorafgaand aan het evenement.

We missen NU dus (een dag voorafgaand een de visdag) 4 forelvisbuddies! Dat lossen we nu o.a. op door dat Miel en Piet van Herk hebben aangegeven 2 vissers met een beperking te willen begeleiden. Het is niet ideaal, maar ik ben voor nu blij met deze oplossing. Miel en Piet hebben inmiddels na 3 visdagen de ervaring en ze staan altijd klaar voor ons. Bedankt Miel & Piet. Jullie zijn top net als alle andere forelvisbuddies uiteraard! Enkele andere visbuddies hebben ook al aangegeven graag 2 mensen te willen begeleiden, dus dat zit goed.

IMG_0628

Ger Gilissen

Ik kan zelf ook nog invallen daar waar nodig, maar heb mijn handen ook al vol aan de organisatie die dag. Daar komt nog bij dat Ger Gilissen momenteel sukkelt met zijn gezondheid. Afgelopen woensdag is hij nog naar het ziekenhuis geweest. Gelukkig was een directe opname nog niet nodig. Ger komt die dag ’s morgens met een rollator, maar zal niet de hele dag aanwezig kunnen zijn. Ger is goud waard in onze commissie. We kunnen hem niet missen! Bij deze wil ik hem nogmaals bedanken voor alle steun die hij bied aan Forelvisbuddies.

Ger Gilissen is goud waard voor de commissie Forelvisbuddies! Ger Gilissen is goud waard voor de commissie Forelvisbuddies!

Gezondheid is het aller belangrijkste

Zo zie je hoe belangrijk de gezondheid is. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend, voor mij is dat zeker niet. Het is zeker geen vanzelfsprekendheid voor de mensen met een beperking die deelnemen aan de visdag. Voor hun is een visdag als deze een traktatie, een welkome afwisseling in hun dagelijkse sleur en voor sommigen zelfs het enige leuke dagje uit in het jaar! Zij waarderen dit dan ook enorm.

Ook Forelvisbuddy worden?

Mocht je nog forelvisbuddy worden, dan kan dat nog via deze pagina: https://www.forelvisbuddies.nl/aanmelden/

De deelnemers zullen je zeer dankbaar zijn! Net als Petra van Ree …

P.s. Wat ik zeker nooit zal vergeten

Wat ik zeker nooit zal vergeten is het geschenk dat ik kreeg van Petra van Ree. Ze was zo dankbaar en gaf aan dat dit het eerste dagje uit voor haar was. Ze straalde de hele dag en had voor mij een cadeautje mee genomen. Voor mij? “Wat geweldig”, dacht ik. Ik ging naar Petra en kreeg een plastic zakje met iets erin. Toen ik het open maakte zag ik een potje met truffels en een kaart die door haar moeder zelf was gemaakt met de tekst: “Bedankt voor de leuke dag, Petra.” Ze gaf aan dat ze zo blij was dat ze deze dag mocht meemaken. “Ik heb al zo lang geen leuke dingen meer gedaan”, vertelt Petra, “en dit was een super mooie dag!” Tja, dan smelt je hart …

Tja, dan smelt je hart …Petra Vree cadeau forelvisbuddies

Groetjes en wie weet tot zaterdag,

Chantal Hermkens

Forelvisbuddies.nl

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: