Afgelopen zaterdag organiseerde Forelvisbuddies namens Deforelvisser.com haar tweede visdag voor vissers met een beperking onder begeleiding van Forelvisbuddies bij Toms Creek in Lelystad. Hier een kort verslag met foto’s van deze geweldige visdag.

Het was dit keer zenuwslopend in de dagen voorafgaand naar onze tweede forelvisbuddiedag. Gaat het wel door of niet. Voortdurend overleg met Chantal en veelvuldig kijken op onze site hoeveel er al hadden ingeschreven. Het ging niet goed. 12 buddies en 30 minder validen. En vlak vóór zaterdag 26 september kwam daar niet echt verandering in. Dan bekroop ons het nare gevoel weleens tot het besluit te moeten komen om het af te blazen. Op het allerlaatste moment kwam er echte hulp van een aantal sponsoren. De dag kon doorgaan.

IMG_0608

En wat een dag is het geworden. De zon had er zin in en overgoot Tom’s Creek met een heldere warme lading. Na een kop koffie en een heerlijk stuk warme appeltaart werden de koppels ingedeeld en naar de vijvers gebracht.

IMG_4261IMG_4263

Doordat we buddies te kort kwamen moesten we naar een indeling waar bij een buddie 2 mindervalide onder zijn hoede nam. Desiree Gilissen heeft bij het indelen gekeken naar de aard van de gebreken en daar de aanwezige buddies bij gezet. Een prima idee want zo konden de mensen met een ernstige beperking één op één aan de vijver worden geplaatst. De overgebleven buddies kregen er twee toegewezen. En dat lukte.

De mindervaliden waren enthousiast en genoten met volle teugen van het vissen. En er werd goed gevangen. Iedereen ving, onder begeleiding van zijn of haar toegewezen buddie een of meerdere forellen.

IMG_0616IMG_0626IMG_0628 IMG_0632 IMG_0634IMG_0581 IMG_0636 IMG_0642 IMG_0646 IMG_0653 IMG_0663

De perfect verzorgde lunch betekende een welkome onderbreking en konden de medicijnen ingenomen worden en het toilet al dan niet onder begeleiding worden bezocht. De gehele dag verliep verder zonder problemen.

IMG_0622

Tijdens de prijsuitreiking was iedereen moe maar zeer tevreden over deze dag. Enkele buddies gaven aan er volgend jaar weer bij te zijn. Ook werd er al een sponsorbedrag aangekondigd.

IMG_0133 IMG_0135IMG_0148

Mevrouw van der Tas werd eerste met een zalmforel van 46 cm, Proficiat!

We gaan hier zeker mee door. En we gaan proberen de bijdrage voor de buddies omlaag te krijgen. Daarvoor hebben we sponsoren nodig. Dus dat wordt nog even een puntje voor ons.

IMG_4273

We ontvingen een donatie van 200 euro van Alfa BV in Almere via Roy van Geemen. Super bedankt! www.alfen.com. Op bovenstaande foto wordt dit door Roy aangeboden aan Tom Bremer.

We ontvingen een donatie van 100 euro van René ter Harmsel namens douglasverandas.nl.

We ontvingen een donatie van 50 euro van Piet en Miel van Herk, 2 vrolijke Brabanders die helemaal verzot zijn geraakt op de Forelvisbuddies.

We ontvingen een donatie van 20 euro van een visser én een hengel voor de prijzentafel, aangezien hij het ontzettend vervelend vond dat hij niet aanwezig kon zijn omdat hij moest werken.

Met deze donaties hebben we de visdag net financieel rond kunnen krijgen. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat we deze donaties gekregen hebben en wil al deze sponsoren van harte bedanken namens de Forelvisbuddies!

Hier al een kleine impressie d.m.v. 76 foto’s van de visdag:

Iedereen bedankt namens de mindervaliden en natuurlijk van ons. Tot volgend jaar!

 

Lees hier de verslagen van de visdag en bekijk de vele foto’s:

• De prijsuitreiking: Mattie van der Tas wint visdag voor Forelvisbuddies met zalmforel van 46cm >>
• Dank aan de sponsoren van de forelvisbuddy visdag >>
• Activiteitenbegeleiding Uiterton geeft Forelvisbuddies een dikke pluim! >>
• Donatie van 100,- namens DouglasVerandas Rene ter Harmsel >>

Ger Gilissen
Commissielid

© Tekst & Fotografie: Ger Gilissen, Desiree Gilissen & Chantal Hermkens

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: