Ontstaan van Forelvisbuddies

Visdag voor Rolstoelgebruikers en Forelvisbuddies Het ontstaan van de Forelvisbuddies en de weg naar de eerst volgende visdag
Het is drie september 2014 en ik lees op de site van Deforelvisser.com het vangstverslag van Ton Verhoeven vanuit zijn rolstoel. Het idee om daar iets mee te gaan doen laat mij niet los. In het verleden was ik actief voor Duchenne en nu nog voor Make a Wish. Het vissen op forel is mijn passie. Wat is niet mooier dan ook rolstoelers te laten vissen. Aangezien ik veel voor Deforelvisser.com doe nam ik contact op met Chantal Hermkens. Het gezicht achter deze site en vooral kenner van het wereldje van de forelvisserij.

Het ontstaan van Forelvisbuddies

Er volgden een groot aantal enthousiaste gesprekken. Chantal, bedacht meteen een leuke naam en logo, ook werden er mensen bij betrokken. Met z’n allen zijn we nu druk aan het brainstormen om vissers met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Dan moet je ook een locatie hebben. Gekozen is voor Heioord in Neeritter. Het voordeel van deze vijver is het grote aantal vijvers en hij is erg rolstoeltoegankelijk. Ik realiseer mij dat dit voor meerdere vijvers geldt, maar hier willen wij een pilot draaien en als dat aanslaat willen we dat andere vijvers dit initiatief oppakken. Het is immers een initiatief van www.deforelvisser.com. Inmiddels zij ook al tal van commissies in het leven geroepen die zorg moeten dragen dat alles perfect verloopt. Aangezien wij ook niet alle kennis in huis hebben hebben we ook contact gezocht met VIMEBE-Stichting Vissen met een beperking. Zij staan ons bij met raad en daad. Aan alles wordt die dag gedacht. Belangrijk is wel dat de visser met een beperking een lijst invult met zijn specifieke beperkingen. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

De eerste visdag van Forelvisbuddies

De Commissie van deze dag bestaat nu uit zes mensen nml.; Ger Gilissen, Andre Bos, Chantal Hermkens en Erik Romp van VIMEBE-Stichting Vissen met een beperking. Zij hebben allen zo hun taken gekregen en zijn al hard aan het werk. Daarnaast zullen op 9 mei 2015 heel wat vrijwilligers aanwezig zijn om hand- en spandiensten te verrichten. Deze dag is geslaagd als het een onvergetelijke dag is. Daar werken we keihard aan. Er is plaats voor 37 mensen met een beperking en hun forelbuddies. In totaal kunnen die dag 74 personen hun hengel uitwerpen. Voor hen die dat willen zit er ook nog een wedstrijdelement aan deze dag. Zij die dat willen kunnen zich hiervoor opgeven. Het gaat dan niet om het grootste aantal forellen, maar iets leuks. Blijf het nieuws op deze site dan ook volgen.

Commissie Forelvisbuddies 2016

Inmiddels is de commissie uitgedund naar 3 enthousiaste mensen; 1. Ger Gilissen, die o.a. regelt en de contacten legt met de zorginstellingen voor het werven van mensen met een beperking. 2. Desiree Gilissen die de zorg organiseert voor de visdag en de indeling van de visbuddies en vissers met een beperking. 3. Chantal Hermkens, initiatiefneemster van Forelvisbuddies die o.a. de website en sociale media onderhoud en het evenement organiseert. Daarnaast worden we volledig ondersteund door de vijver-eigenaar van de organiserende vijver.

Donaties 2016

In 2015 was het inschrijfgeld € 35,- voor de forelvisbuddy. Dit bedrag hadden we nodig om alle kosten voor het vissen en kleine prijzentafel te kunnen dekken. Begin 2016 ontvingen we echter een ruime donatie van de Groene Sluis van € 1200,- voor 2 visdagen die we moesten organiseren in of rondom Lelystad. Door deze bijdrage hebben we het inschrijfgeld kunnen verlagen van € 35,- naar € 15,- voor de forelvisbuddy. Een aangename verrassing waarmee we zeer blij waren. Daarmee is hopelijk de drempel om forelvisbuddy te worden iets verlaagd en hopen we ook meer vrijwilligers te vinden voor dit visevenement. Zonder de vrijwillige steun van deze visbuddies, zijn de visdagen niet mogelijk.

Tevens ontvingen we donaties van RC Transport Almere en Douglas Veranda’s van totaal € 300,- die we hebben besteed aan het samenstellen van de prijzentafel.

Inmiddels heeft forelvisbuddies 3 visdagen georganiseerd die allemaal perfect verlopen zijn met het weer dat ongelooflijk goed mee zat, zo veel blije gezichten van de deelnemers en vele complimentjes achteraf. Dus op naar de vierde visdag!

Word ook een Forelvisbuddy of doe als Visser met een beperking Gratis mee >>

 

Volg ons ook op facebook en like de pagina: https://www.facebook.com/forelvisbuddies

Frans van den Broek / Chantal Hermkens

 

Lees hier: het vangstverslag van Ton Verhoeven vanuit zijn rolstoel

Dat vissen op forel vanuit de rolstoel ook mogelijk is, kun je in deze video bekijken: Forelvissen en forel vangen vanuit de rolstoel met Tom Heyman >>

Frans van den Broek

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest

Share This

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: