Het vissen op forel bij forelvijvers voor mensen met een beperking moet meer aandacht krijgen. Het is zeer toegankelijk en bovendien super leuk om te doen!

Het vissen leeft in Nederland. Steeds meer mensen, mannen, vrouwen en kinderen, vragen een vergunning aan. De toestroom naar forellenvijvers neemt ook toe. Bij forellenvijvers zie je wel vaak een vaste kern die regelmatig komt en vissers die een tot twee keer per jaar een hengel uitwerpen. Vissers met een beperking zie je helaas amper aan de waterkant. Vandaag richten we ons speciaal op hen. Dat is ook niet verwonderlijk omdat we geregeld visdagen voor hen organiseren onder begeleiding van een Forelvisbuddy.

Klik hier om je meteen aan te melden voor deze unieke visdag >>

Vissen met een beperking; ik zeg "Gewoon DOEN!"

Vissen met een beperking zeer toegankelijk op forellenvijvers

Sportvisserij Nederland en ook tal van visverenigingen hebben er veel aan gedaan om het vissen voor iedereen toegankelijk te maken. Daar waar dat in hun mogelijkheden ligt. Ik heb hele mooie stijgers gezien, maar die worden amper gebruikt. Bij forellenvijvers wordt nadrukkelijk gelet op de toegankelijkheid voor iedereen en dus ook voor mensen met een beperking. Zij kunnen bij bijna elke vijver terecht om te vissen.

Wat heeft een forelvijver hen nog meer te bieden voor vissen met een beperking?

Om te beginnen de huur van een hengel. Leuk voor de eerste ervaring. Aan de waterkant zijn er altijd wel mensen die willen helpen dat geldt voor iedereen. Het aas kan ter plekke gekocht worden. Het vissen op forel kan dan beginnen. Afhankelijk van de beperking doe je veel zelf of laat je je helpen door anderen. Een forel zwemt vaak door de hele vijver en voor mensen die niet actief kunnen vissen is dan de kans op een vis nog groot. Normaal gesproken vangt iedereen wel zijn forel.

Forelvisbuddies_visdag4

Berry Kreuger met forelvisbuddie Nol van Zoest tijdens de visdag bij Forellenvijver Heioord op 9 mei 2015.

Forel smaakt heerlijk, zowel vers als gerookt

Het voordeel van deze vis is dat hij heel smakelijk is. Ter plekke zijn er altijd wel mensen die hem voor jou willen schoon maken. Bij de meeste forelvijvers kun je de gevangen forel inruilen voor gerookte forel. Ook niet te versmaden.

Forel is heerlijk ook gerookte forel

Een forellenvijver biedt alles wat je nodig hebt, van ‘natje tot droogje’

Een ander voordeel is dat bijna alle forelvijvers beschikken over een kantine/restaurant en daar kun je je natje en droogje krijgen. Voor een sanitaire stop zijn er vaak invalidentoiletten aanwezig. Voor meer informatie voor een dag gezellig vissen kun je altijd terecht op de Google-overzichtskaart op www.deforelvisser.com Daar kun je ook terecht met betrekking tot een geschikte vijver bij jou in de buurt.

Tom Heyman vist vanuit zijn rolstoel en laat zien dat vissen met een beperking goed mogelijk is

In juli 2013 was ik op pad voor de “Best Trout Competition” en kwam ik Tom Heyman tegen aan de vijver. Tom viste vanuit zijn rolstoel en ik vroeg hem of ik dat op video mocht vastleggen voor de ‘wedstrijd’. Het viel me meteen op met wat voor een gemak hij viste op forel vanuit zijn rolstoel. Hij had alles binnen handbereik en viste geheel zelfstandig vanuit zijn rolstoel. Dat was ook de eerste keer dat in zelf zag dat vissen met een beperking dus prima mogelijk is. Tom is lid van de visclub voor gehandicapten en vijfenvijftigplussers “Ons stekkie” Drosseweg Lienden. Als lokatie voor een gezellig middagje forelvissen, hadden ze Forellenvijver de Kamphoeve in Ommeren uitgezocht.

Bekijk hier de video “Tom Heyman vist vanuit zijn rolstoel op forel”:

Bron: http://youtu.be/IwKsVlNCtOs

Wil je ook meedoen aan de Forelvisbuddies Visdag dan kan dat! Wordt Forelvisbuddy of doe als visser met een beperking Gratis mee aan deze bijzondere visdag!

Forelvisbuddies_visdag

Deelnemen aan Visdag voor mensen met een beperking onder begeleiding van een Visbuddy

Opgeven kan heel eenvoudig via dit formulier: https://www.forelvisbuddies.nl/aanmelden/

Frans van den Broek / Chantal Hermkens

Vissen-met-een-beperking-wat-een-actie

Pin It on Pinterest

Gun jij mensen met een beperking ook een mooie visdag op forel?

Deel dit bericht dan met al je vrienden en vriendinnen: